DEPARTAMENT D’ORIENTACIÓ PSICOPEDAGÒGICA SADAKO

imageEl DOP de Sadako està format per sis persones que són les responsables de fer el seguiment dels alumnes de l’escola, vetllant perquè en el seu procés educatiu rebi l’atenció individual adequada a les seves necessitats.

L’escola, des d’una perspectiva inclusiva, preveu aquesta atenció personalitzada des de models de codocència. Un treball educatiu compartit dins l’aula, de manera que els i les mestres del curs i els reprentants del Departament  d’Orientació treballen conjuntament dins l’aula, comparteixen models d’intervenció, mirades educatives i presa de decisions. Un treball en equip de gran rellevància en el desevolupament del projecte educatiu de l’escola. La tasca del DOP amb els/les alumnes és diferent segons l’etapa educativa:

  • Educació Infantil A cada curs una persona del DOP n’és el principal referent. Entra a les aules a observar les dinàmiques dels grups i possibles alertes d’alumnes observades per mestres o per la mateixa persona del DOP. És de caire preventiu.
  • Educació Primària Cada curs té una persona de referència del DOP. Entra un nombre notable de sessions a les aules, formant equip amb els/les mestres tutors/es, el que anomenem tutories compartides.També té caràcter preventiu, però, sobretot actua directament en el procés d’aprenentatge dinamitzant el debat pedagògic i metodològic amb l’equip de mestres.
  • Educació Secundària Cada curs té una persona de referència del DOP, la dedicació serà en funció de les necessitats de cada grup. Pot entrar a algunes sessions d’aula, compartint docència amb el/a professor/a, o bé, treballar amb un grup reduït d’alumnes segons les necessitats del grup i l’organització del curs.

La tasca del DOP amb l’equip de mestres és de col·laborar, acompanyar i assessorar en el procés educatiu, intervenint en l’aplicació dels protocols d’atenció a la diversitat i en el seguiment general dels alumnes.

La tasca del DOP amb les famílies és el d’atendre les possibles demandes, fer observacions i/o derivacions a altres centres. Acompanyar les famílies a les entrevistes amb tutors/es sempre que es consideri necessari. I garantir un treball continuat a cada alumne a mida que avança en els diferents cursos de la seva escolaritat.

L’equip del Departament d’Orientació Piscopedagògica el configuren la Laura Díaz, Isabel Llenas, Marga Minguell, M. Àngels Fort, Anna Ricart i Dolors Ylla.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s